Olajszállító autó New Yorkban: Tankolják a házat

Tankolják a házat

Először meglepődtem, hogy mit keresnek New York utcáin benzinszállító teherautók ilyen nagy számban. És a város közepén, lakóházak között. Aztán a szomszédomban lévő boltban láttam egy stílusában leginkább a nyolcvanas évek magyar reklámjaira emlékeztető feliratot: „A gáz egy KIROBBANÓ üzlet – használj olajat” felirattal. A kirobbanó nem csak nagy betűkkel írva, hanem egy jó képességű általános iskolás szintjén, kézzel rajzolt tűzzel és lángokkal kiegészítve. Kétséget sem hagyva afelől, hogy készítője nem az üzleti lehetőségekre akarta felhívni a figyelmet. Aztán rájöttem, hogy miről is van szó.

Ami a végső lökést megadta ennek megértéséhez, az egy olyan helyzet volt, amit a hideg idő beköszönte előtt egyre többször láttam. A benzinszállító autó megállt valahol az utcán, úgy nagyjából a közepén, ahol semmi értelme sem volt számomra, hogy ezt tegye. A sofőr kiszállt, lecsavart egy kis fedelet a járdán, ami kísértetiesen egy autó tanksapkájára hasonlított. Az autójából kilógó cső végét, ami pedig egy tankoló pisztolyra hasonlított, bedugta a járdán az imént kinyitott nyílásba. Csak álltam ott, és szóhoz sem jutottam…

Öregem, megáll az eszem! Egy világváros közepén, ahol több mint 8 millió ember él összezsúfolva, már jócskán benne a XXI. században, ezek valódi, ragacsos-büdös és feltétlenül rendesen környezetszennyező fűtőolajjal nem csinálnak mást, mint a téli fűtési szezonra felkészülve tankolják a házat!

A képen éppen egy ilyen művelet látható, és bármennyire hihetetlen, de a háttérben az utca végén az a fehér folt rajta kerítéssel a híres Central Park, New York tüdeje.

Olajszállító autó New Yorkban: Tankolják a házat

Olvasd el ezeket az amerikai történeteket is!

Egy gondolat “Tankolják a házat” bejegyzéshez

  1. Amerika, sok más európai országhoz hasonlóan, képes volt megőrizni a mindennapok szintjén rengeteg olyan elemét az életnek, ami ma már nem feltétlen üdvözlendő.

    Ezen szokások viszont megadják az embereknek azt a biztonságos érzést, hogy a világ részben olyan, mint 100 éve volt. Ez például idehaza nem így van.

    Van a modern élet: Iphone-nal, internettel és McDonald’s-cal, s van a falusi élet, ami totál el van ettől vágva. Aminek következtében egy hatalmas szakadék tátong térben és időben egymás mellett élő közösségekre tagolva az országot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük